Årets boligprosjekter er kåret

Årets boligprosjekter 2019: Byhagen, Bergen (Bonava Norges AS), Nova 208, Gildeskål (Saltdalshytta AS), Trend 5, Vestre Toten (Norgeshus EH Bolig AS).

Priser for Årets hytteprosjekt, Årets småhusprosjekt og Årets leilighetsprosjekt ble delt ut under festmiddagen på Boligkonferansen. Det var Saltdalshytta, Norgeshus og Bonava som stakk av med årets priser.

Årets hytteprosjekt 2019

Saltdalshytta vant prisen for Årets hytteprosjekt 2019 med fritidsboligen Nova 208 oppført på Fleinstrand i Gildeskål kommune i Nordland.

 

Hyttemodellen Nova 208 inngår i Nova-serien til Saltdalshytta. Nova 208 har et moderne uttrykk og en særpreget pulttaksløsning med avrundede gesimsbeslag som går langs hele takets ytterkant. 

Nova 208 er bygget med elementer produsert i fabrikken til Saltdalshytta, og basert på det samme standardiserte byggesystemet som brukes i alle hytter fra Saltdalshytta.

 

Foto: Johnny Syversen

Årets småhusprosjekt 2019

Norgeshus vant prisen for Årets småhusprosjekt 2019 med med konseptboligen Trend 5 som er oppført av Norgeshus EH Bolig AS i Raufoss i Vestre Toten kommune.

 

 Trend 5 er en liten og kostnadseffektiv bolig i ett plan som tilbys medlemmene i Norgeshuskjeden. 

Trend 5 er ferdigprosjektert i BIM og det foreligger IFC-modeller for alle fag. For å redusere kostnadene er det framforhandlet avtaler med faste leverandører.

  

Foto: Johnny Syversen

Årets leilighetsprosjekt 2019

Bonava Norge AS vant prisen for Årets leilighetsprosjekt 2019 med prosjektet Byhagen som Bonava som er oppført i Åsane utenfor Bergen. Byhagen består av 111 leiligheter og inngår i det større utbyggingsprosjektet Lona Park. I prosjektet er det valgt samme planløsninger for de aller fleste etasjene. Det er jobbet med Lean og byggetiden var 15 måneder. LINK Arkitektur har vært arkitekter og FM Strand hovedentreprenør.  

 

Foto: Johnny Syversen