Boligprodusentene

Innhold

Last ned Smittestopp-appen!

Nyhet, Arbeidsliv, Korona

Publisert

Smittestopp er en app som skal hjelpe helsemyndighetene å begrense spredningen av koronaviruset. Anonymisert informasjon fra appen om bevegelsesmønsteret i befolkningen brukes til å utforme effektive smitteverntiltak.

Boligprodusentene oppfordrer alle til å laste ned Smittestopp-appen. Appen skal hjelpe myndighetene med smittesporing, og skal også brukes til å varsle brukere om at de har vært i nærheten av noen som er smittet av koronaviruset. Appen vil kunne bidra til en nedtrapping av smitteverntiltakene på et tidligere tidspunkt. Dette er vitkig for sysselsetting og for å holde hjulene i gang!  Smittestopp-appen er et viktig hjelpemiddel for å få hverdagen og friheten tilbake. For best mulig resultat må så mange som mulig ta i bruk appen. 

Smittestopp-appen har to formål:

  1. Når du bruker Smittestopp vil få en sms om du har vært i nærheten av andre Smittestoppbrukere som har fått påvist koronaviruset.
  2. Appen samler anonyme data om hvordan folk beveger seg, og hvor mange de møter. Informasjonen gjør FHI i bedre stand til å forutse utviklingen i utbruddet, og hvordan tiltakene i samfunnet virker. FHI vil bruke dataene til å analysere i hvor stor grad folk og grupper holder avstand til hverandre og omfang av nærkontakter. Slik blir det mulig å følge bedre med på om tiltakene mot koronaviruset virker, og om de smittede får flere nærkontakter etter hvert som samfunnet letter på de svært strenge restriksjonene.

Les mer og last ned Smittestopp-appen, her