Pressemeldinger

Vis filtrering

103 resultater

Type artikkel
Velg område
103 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Ser utflating på salg, fortsatt fall i igangsettingen

    Salgstallene i januar gir håp om at vi har nådd bunnen på salg av nye boliger, sier administrerende direktør i Boligprodusentene Lars Jacob Hiim. Det er særlig småhusmarkedet rundt storbyene som har en positiv tendens i januar. Vi ser fortsatt fallende byggeaktivitet, igangsettingen faller med 17 prosent sammenlignet med januar 2023. Nyboligmarkedet er fortsatt på et historisk lavt nivå, og det blir en svært tøff vinter for bransjen, påpeker Hiim.

  2. Aldri målt svakere boligbygging

    Nedgangen i nyboligmarkedet fortsatte i 2023 fra et svakt nivå i 2022. 2023 har vært et kriseår for boligbyggingen og bransjen, fastslår administrerende direktør i Boligprodusentene Lars Jacob Hiim. Vi må tilbake til bankkrisen på tidlig 90-tall for å finne tilsvarende svake tall for nyboligmarkedet i Norge. Den store befolkningsveksten nå forsterker boligkrisen, poengterer Hiim.

  3. Presisering - Igangsatt boenheter i Oslo for tredje kvartal

    Boligprodusentene opplyste i vår pressemelding om nyboligtallene tirsdag 17. oktober, at Oslo i tredje kvartal kun har igangsatt 10 boenheter, som er det laveste som er målt i hele landet. Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har i pressemelding i dag 18. oktober påpekt at dette er feil. At deres tall viser at det er gitt 82 igangsettingstillatelser i tredje kvartal med til sammen 447 boenheter. Boligprodusentene vil understreker at våre tall er riktige, det samme er også Plan- og bygningsetatens tall. Men dette er ulike tall, Plan- og bygningsetaten viser til vedtak om igangsettingstillatelse, mens våre tall viser prosjekter som er fysisk igangsatt, sier adm. direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentenes Forening.